In Ermelo heb ik mijn ORUN instructeuropleiding gevolgd en ben volledig gediplomeerd. Ik ben tevens KNHS jurylid ZZ-Licht. Door al mijn jaren ervaring in de paardensport heb ik mij hierin volledig kunnen ontplooien in zowel mijn rijkunstig gevoel als rijkunstig inzicht.

In het verleden heb ik 8 jaar bij Sander Marijnissen op stal gestaan. Verder heb ik les gehad van Barbara Koot en Francis Verbeek. De laatste 2 jaar van mijn ORUN opleiding heb ik volledige begeleiding gehad van Bart Bax en Johan Hamminga.

Sinds november 2009 train ik nu bij Adelinde Cornelissen op landgoed Balkenschoten te Nijkerk.

Ook Diederik van Silfhout begeleidt mij tijdens mijn trainingen.

Ik geef privéles, zowel thuis als op locatie en groepslessen bij de vereniging. Ook het proefgericht trainen en het naar een belangrijke wedstrijd toe werken is en blijft een uitdaging naar perfectie. Eventueel met behulp van de video kunnen wij alles vastleggen en zodanig de ruiter confronteren met zijn goede en zwakke punten.

In het verleden heb ik veel gesprongen op M- niveau. De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op de dressuur. Tevens ben ik gespecialiseerd in het maken van een vrije kür en kür op muziek. De choreografie en de video worden door mij verzorgd. De muziek wordt in samenwerking met Jura Artwork gemaakt.

Ik vind het belangrijk dat de paarden fijn los, over de rug, door het lijf lopen. Tevens wordt aan een correcte zit/houding met een stille hand veel aandacht besteed. Op deze manier proberen we de paarden aan het einde van elke les een stukje te verbeteren en dat de ruiters met een fijn gevoel naar huis gaan!

stang en trens